Fotoreis Eifel
Landschappen en wild
fotograferen. 2 t/m 5 juni 2020 (vol).
1 t/m 4 oktober 2020 (vol).
22 t/m 25 oktober.

Tijdens deze reis ga je je vier dagen intensief bezighouden met fotografie. Hierbij word je begeleid door Johan, een gezellige en ervaren vakfotograaf, én oude rot als reisleider.

Omdat de groep bewust klein wordt gehouden, ben je verzekerd van voldoende aandacht en tips. En elke dag workshops en veel gezelligheid.

Al mijn reizen zijn klimaat neutraal

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met me op !

Proef de sfeer

Algemene informatie

We verblijven voor deze cursus op een hele mooie locatie in de Eifel, bij een fokkerij van IJslandse paarden. Topkok Markus en zijn vrouw Hjerke bereiden elke avond een heerlijk diner voor ons, of hij organiseert een gezellige BBQ.

Vanuit deze prachtige locatie maken we verschillende uitstapjes. Allereerst dichtbij: in de trainingstal mogen we rondlopen en fotograferen. En natuurlijk is er overal om ons heen een prachtig landschap die het meer dan waard is om gefotografeerd te worden; zowel overdag als tijdens het ‘gouden en blauwe’ uurtje in de ochtend en avond. Vlakbij is een oude vulkaan; hier zie je de strijd tussen grondstofwinning en de natuur, een interessante combinatie: hoe fotografeer jij deze? En verder gaan we nog naar het kasteel Kasselburg. Hier maken we zowel foto’s van het oude kasteel, als de roofvogels en de roedel wolven.

We gaan vier dagen intensief bezig met fotografie, elke dag workshops. Omdat we altijd met een kleine groep (max 3 cursisten) zijn, krijg je intensieve begeleiding van mij/Johan. Ik ga met jullie mee als professionele fotograaf. Ben zeer ervaren en kan goed uitleggen. Ik maak altijd een mix van techniek en compositie, van theorie en praktijk, van foto’s kijken en maken. Zo ontwikkel je jezelf het beste in de fotografie. Je zult zien dat de fotoreis  meer persoonlijke coaching wordt dan een foto-cursus.

Tot slot, ik hou enorm van gezelligheid; oud-cursisten geven vaak aan dat ze dit in mij waarderen. Het is natuurlijk ook vakantie!

Lesprogramma

Ik verwacht jullie tussen 12.00 uur en 13.00 uur in Dohm waar ik jullie ontvang met een lunch, en we met elkaar kennismaken

Na de lunch gaan we theorie bespreken, jullie camera`s bekijken, en de verschillende instellingen langslopen.

Daarna gaan we naar buiten om de theorie alvast toe te passen. We kunnen in de manege en daarbuiten volop mooie foto’s maken.

Tegen de avond gaan we lekker dineren bij Hjerke en kok Markus.

Na het diner gaan we jullie geselecteerde foto`s bespreken:  waar loop je tegen aan, wat kan anders en hoe?

Daarna gaan we gezellig borrelen met een hapje en drankje.

 • Na het ontbijt beginnen we eerst weer met wat theorie. Dit doen we aan de hand van een paar foto’s die jullie zelf meebrengen. We analyseren deze zodat je begrijpt waarom de ene foto net wat meer een wow-factor heeft dan de andere. Ik vertel jullie handige tips en trucs waar je op kunt letten als je foto’s maakt.

  Vervolgens gaan we, na de lunch, naar de vulkaan. Hier kun je schitterende foto`s maken. Denk daarbij aan zowel landschapsfoto’s, foto’s die de grondstofwinning laten zien, of de strijd van de natuur hiertegen. We kunnen het bos inlopen en mooie bosfoto’s maken. Voldoende variatie dus. En als het mee zit, pakken we ook mooi de zonsondergang even mee.

  Ondertussen maakt de kok het eten klaar, zodat we weer aan kunnen schuiven.

  Na het diner gaan we het hebben over de vragen die jullie hebben, en bespreek ik het programma van de volgende dag met jullie door; we gaan dan namelijk (ook) dieren (roofvolgels en wolven) fotograferen en daarvoor is het handig dat je je camera anders instelt. Ik leg alles uit!

  Hierna kunnen jullie borrelen of een mooie wandeling maken in de omgeving. Niks moet alles mag.

 • Direct na het ontbijt gaan we het hebben over  “de foto als communicatie”. Je gaat zelf een eigen en een beroemde foto beschrijven en analyseren, en dit bespreken we in de groep. Heel leuk om te horen hoe andere cursisten er tegenaan kijken.

  Na de lunch vertrekken we naar Kasteel Kasselburg. Hier zijn mooie wolven en roofvogels om te fotograferen. En het kasteel zelf is natuurlijk ook interessant! Ik ben in de buurt om je tips te geven, als je dat wilt. Aan het einde van de middag rijden we weer terug.

  Je selecteert daar een paar gemaakte foto’s. Deze bekijken en bespreken we dan. Het is echt leuk om te zien dat anderen uit de groep vergelijkbare of juist heel andere foto’s hebben gemaakt! Het wordt echt een feestje! Ik zal ook steeds feedback geven op je foto’s en je tips geven op techniek of compositie om je foto’s sterker te maken.

  We maken ons weer op voor het diner bij Hjerke en Markus, altijd weer een feestje! We sluiten weer af met een lekker biertje of wijntje, of een warme kop thee.    

 • Tijdens de laatste ochtend wil ik  het met jullie hebben over hoe je geïnspireerd blijft in de fotografie. Wat heb je daarvoor nodig, en hoe kunnen anderen (bijvoorbeeld je mede-cursisten) je daarbij helpen?  Lekker sparren.

  We gaan wandelen in de omgeving en nog een paar laatste foto’s maken van het bos, de tuin of de manege met de paarden.

  Na de lunch vertrekt iedereen weer huiswaarts na een paar leerzame gezellige dagen!

Wat ga je doen

Ik wil jou gaan leren om beter te fotograferen in een inspirerende omgeving. Altijd met kleine groepen, nooit meer dan 3 personen, dus volop aandacht.

Aandacht voor de techniek, camera instellingen, compositie, alles komt aan bod.

Thema’s die deze dag behandeld worden:

 • Landschapsfotografie
 • Straatfotografie
 • Beeldvorming
 • Details vinden en vastleggen
 • Krachtig fotograferen
 • Natuurlijk licht vangen
 • Waar ga je staan als fotograaf, wat maakt je foto nog sterker

En natuurlijk alle onderwerpen die je zelf inbrengt.

Deze prachtige reis is voor de beginnende en de gevorderde fotograaf.

Door de kleine groep kan ik het programma aanpassen op het niveau van iedere deelnemer. Techniek, camera-instellingen en beeldinhoud; het komt allemaal aan de orde

Ik heb een programma gemaakt wat we alle dagen gaan doen. Maar sta ook open voor suggesties. Deze dagen moeten vooral leuk gezellig en inspirerend zijn.

Enige ervaring met fotografie is wel handig, maar als je dat niet hebt, wees gerust: ik kan je heel snel de dingen bijbrengen.

Je hebt een digitale camera nodig waarmee je de sluitertijd en diafragma kunt instellen

Het liefst een eigen laptop, want we gaan ook onze foto’s bekijken en selecteren.

Je regelt je eigen vervoer en de (reis) verzekeringen.

Ter plekke regel ik het vervoer.

Ik weet zeker dat je geïnspireerd raakt, dat je zelfverzekerder wordt over wat jouw camera allemaal kan en dat je anders gaat kijken naar foto`s. Je verbetert jezelf, en anderen gaan dat ook zien!

Je krijgt een naslagwerk mee met wat we besproken hebben deze 4 dagen. 

Dit worden gegarandeerd mooie leerzame en gezellige dagen !

 

Prijs € 748,= pp incl BTW
 
 Deze prijs is op basis van een eenpersoonskamer (gedeelde faciliteiten).
 
excl. garantiefondsbijdrage GGTO  van € 15,=
 • alle activiteiten zoals in het programma beschreven
 • inclusief alle entreebewijzen
 • persoonlijke fotobegeleiding door fotograaf Johan
 • hand-out 
 • accommodatie op basis van volpension
 • ontbijt, lunch en avondeten
 • alle  drank en versnaperingen
 • vervoer ter plaatse (vanaf Dohm-Lammerdorf)

Maximale aandacht omdat we een kleine groep zijn.

Er is geen minimum aantal deelnemers. De reis gaat gegarandeerd door.

Het wordt een gezellige reis met veel persoonlijke aandacht.

 • goede camera
 • een laptop
 • stevige wandelschoenen
 • Eerstvolgende reis is op donderdag 1 t/m zondag 4 oktober 2020
 • Je kunt je reis boeken onder  Contact. Daar kun je aangeven wat je graag wilt gaan doen
 • Vervoer naar Dohm-Lammersdorf
 • Een reisverzekering en annuleringsverzekering

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met mij op !