Johan van der Klauw

Ik ben Johan,
vakfotograaf & jouw reisbegeleider.

Ik neem je graag mee op reis naar bijzondere plekken, ontmoet je op een cursusdag of een coaching traject waar ik jouw alle technieken en kneepjes leer van fotografie.

Wat ik jou kan bieden

Wie is Johan?

Van productontwikkelaar in de automobielindustrie, het opzetten van een zonneboilerfabriek is de werktuigbouwkundige in mij zich thuis gaan voelen in de emotiefotografie. Vooral hou ik mij zich bezig met het vastleggen van dansgezelschappen. Het aanvoelen wat een ander beleefd, zo geef ik invulling aan de workshops en fotovakanties. En als ervaren reiziger ben ik getraind om bijzondere plekken te spotten. Fotografie is voor mij altijd onderzoeken, ervaren en vooral dingen op verschillende wijze (in)zien. En wat is er mooier om deze kennis te delen met andere mensen met dezelfde passie.

Alles met passie.

Ik dwaal en beweeg tussen theaters, workshops, portretten, landschappen en reizen. Tussen kantlijnen, tussen licht en tussen de schaduw van mezelf. Om de diepte te vinden is mijn camera mijn danspartner. Het beeld is mijn kijker. Omdat het leven bewogen is. Mijn beelden spreken, ze geven precies datgene weer wat mijn woorden te kort komen. Wat ik wil laten zien: Het betekenisloze, het perspectief, het waardevolle. Vastleggend wat in mij leeft.

Opgeleid uit een uitvloeisel van de Fotoakademie Groningen. Investeerder ik in emotie en in duurzaamheid. In vorig leven afgestudeerd als techneut in toestellen zonder lens. En de drive zo sterk laten toenemen dat fotografie de enige tak van sport werd.

Vooruit om te kijken wat ik achterlaat. Gecomprimeerd in een gemanipuleerd plat vlak. Het is mijn wereld die ik groots laat worden. Bereizend geef ik mijn passie door aan een ieder die met mij mee waait. In fotoreizen leg ik de stappen uit aan cursisten. In een taal die iedereen spreekt. Om hen dezelfde wonderbaarlijke tocht te laten maken. En bij thuiskomst maak ik de opdrachten die binnen komen. Theatraal choreografische platen. Bedrijfsfotografie. Portretten.