Johan van der Klauw

Ik ben Johan,
vakfotograaf & jouw reisbegeleider.

Ik neem je graag mee op reis naar bijzondere plekken. Of ik ontmoet je op een cursusdag of een coaching traject waar ik jouw alle technieken en kneepjes leer van fotografie.

Ik bied

Wie is Johan?

Na werkzaamheden als productontwikkelaar in de automobielindustrie en het opzetten van een zonneboilerfabriek ben ik als werktuigbouwkundige mij thuis gaan voelen in de emotiefotografie. Ik houd mij vooral bezig met het fotograferen van dansgezelschappen. Ik voel aan wat een ander beleeft. Op die manier geef ik ook invulling aan de workshops en fotovakanties. En als ervaren reiziger ben ik getraind om bijzondere plekken te spotten. Fotografie is voor mij altijd onderzoeken, ervaren en vooral dingen op verschillende wijze (in)zien. En wat is er mooier om deze kennis te delen met andere mensen met dezelfde passie.

Johan de fotograaf.

Ik dwaal en beweeg tussen theaters, workshops, portretten, landschappen en reizen. Tussen kantlijnen, tussen licht en tussen de schaduw van mezelf. Om de diepte te vinden is mijn camera mijn danspartner. Het beeld is mijn kijker. Omdat het leven bewogen is. Mijn beelden spreken, ze geven precies datgene weer wat mijn woorden tekort komen. Wat ik wil laten zien: het betekenisloze, het perspectief, het waardevolle. Vastleggend wat in mij leeft.

Opgeleid op een uitvloeisel van de Fotoakademie Groningen. Ik investeerder in emotie en in duurzaamheid. In vorig leven ben ik afgestudeerd als techneut in toestellen zonder lens.

Vooruit om te kijken wat ik achterlaat. Gecomprimeerd in een gemanipuleerd plat vlak. Het is mijn wereld die ik groots laat worden. Bereizend geef ik mijn passie door aan eenieder die met mij mee waait. In fotoreizen leg ik de stappen uit aan cursisten. In een taal die iedereen spreekt. Om hen dezelfde wonderbaarlijke tocht te laten maken. En bij thuiskomst maak ik de opdrachten die binnen komen. Theatraal choreografische platen. Bedrijfsfotografie. Portretten.

Alles met passie.