Begeleide Fotoreis in de Eifel
26 t/m 29 mei 2022

Deze reis is speciaal gemaakt voor mensen die even net wat meer nodig hebben. Heb je autisme, of ADHD en andere eigenschappen die het wat anders maakt om in een de groep jezelf te kunnen zijn?

Dit is je reis!

Tijdens deze reis ga je je vier dagen in kleine groepjes bezighouden met fotografie. Je krijgt elke keer duidelijke opdrachten die zorgen dat je op elk niveau aan de slag kan gaan.

Johan gaat met je mee. Hij is een rustige en ervaren vakfotograaf. Hij zal je jou thuis laten voelen.

Al mijn reizen zijn klimaat neutraal

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met me op !

Algemene informatie

We verblijven voor deze cursus op een hele mooie locatie in de Eifel, bij een fokkerij van IJslandse paarden. Topkok Markus en zijn vrouw Hjerke bereiden elke avond een heerlijk diner voor ons, of hij organiseert een gezellige BBQ.

Vanuit deze prachtige locatie maken we verschillende uitstapjes. Allereerst dichtbij: in de manege mogen we rondlopen en fotograferen. En natuurlijk is er overal om ons heen een prachtig landschap die het meer dan waard is om gefotografeerd te worden; zowel overdag als tijdens het ‘gouden en blauwe’ uurtje in de ochtend en avond. Vlakbij is een oude vulkaan; hier zie je de strijd tussen grondstofwinning en de natuur, een interessante combinatie: hoe fotografeer jij deze? En verder gaan we nog naar het kasteel Kasselburg. Hier maken we zowel foto’s van het oude kasteel, als de roofvogels en de roedel wolven.

We gaan vier dagen intensief bezig met fotografie, elke dag workshops. Omdat we altijd met een kleine groep (max 3 cursisten) zijn, krijg je intensieve begeleiding van mij/Johan. Ik ga met jullie mee als professionele fotograaf. Ben zeer ervaren en kan goed uitleggen. Ik maak altijd een mix van techniek en compositie, van theorie en praktijk, van foto’s kijken en maken. Zo ontwikkel je jezelf het beste in de fotografie. Je zult zien dat de fotoreis  meer persoonlijke coaching wordt dan een foto-cursus.

Tot slot, ik hou enorm van gezelligheid; oud-cursisten geven vaak aan dat ze dit in mij waarderen. Het is natuurlijk ook vakantie!

Lesprogramma

Ik verwacht je om 12.00 uur uur in Dohm waar ik je ontvang met een lunch. We kunnen dan met elkaar kennismaken

Na de lunch gaan we het programma doornemen. Ik vertel je over de theorie, je camera zal ik bekijken, en de verschillende instellingen langslopen.

Daarna gaan we naar buiten om de theorie toe te passen. We kunnen in de manege fotograferen. En we gaan buiten volop mooie foto’s maken.

Tegen de avond gaan we lekker dineren bij Hjerke en kok Markus.

Na het diner gaan we de geselecteerde foto`s bespreken

Daarna gaan we gezellig borrelen met een hapje en drankje.

 • Na het ontbijt beginnen we eerst met theorie. Dit doen we aan de hand van een paar foto’s die jullie zelf meebrengen. We analyseren deze zodat je begrijpt waarom een foto net wat meer een wow-factor heeft. Ik vertel je handige tips en trucs waar je op kunt letten als je foto’s maakt.

  Vervolgens gaan we, na de lunch, naar de vulkaan. Hier kun je schitterende foto`s maken. Zowel landschapsfoto’s, foto’s die de grondstofwinning laten zien, of de strijd van de natuur hiertegen. We gaan het bos in lopen en mooie bosfoto’s maken.

  Ondertussen maakt de kok het eten klaar, zodat we weer aan kunnen schuiven.

  Na het diner gaan we het hebben over de vragen die jullie hebben, en bespreek ik het programma van de volgende dag met jullie door; we gaan dan namelijk (ook) dieren (roofvolgels en wolven) fotograferen en daarvoor is het handig dat je je camera anders instelt. Ik leg alles uit!

   

 • Direct na het ontbijt gaan we het hebben over  “de foto als communicatie”. Je gaat zelf een eigen en een beroemde foto beschrijven en analyseren. 

  Na de lunch vertrekken we naar Kasteel Kasselburg. Hier zijn mooie wolven en roofvogels om te fotograferen. En het kasteel zelf is natuurlijk ook interessant! Ik ben in de buurt om je tips te geven. Aan het einde van de middag rijden we weer terug.

  Je selecteert daar een paar gemaakte foto’s. Deze bekijken en bespreken we dan. We gaan dan heel wat foto’s bekijken! Ik zal ook steeds feedback geven op je foto’s en je tips geven op techniek en compositie om je foto’s sterker te maken.

  We maken ons weer op voor het diner bij Hjerke en Markus, is altijd weer een feestje! We sluiten weer af met een lekker biertje of wijntje, of een warme kop thee.    

 • Tijdens de laatste ochtend wil ik  het met jullie hebben over hoe je geïnspireerd blijft in de fotografie. Wat heb je daarvoor nodig. 

  We gaan wandelen in de omgeving en nog een paar laatste foto’s maken van het bos, de tuin of de manege met de paarden.

  Na de lunch vertrekt iedereen weer huiswaarts na een paar leerzame gezellige dagen!

Wat ga je doen

Ik wil jou gaan leren om beter te fotograferen in een veilige omgeving. Altijd met kleine groepen, nooit meer dan 3 personen!

Aandacht voor de techniek, camera instellingen, compositie, alles komt aan bod.

Thema’s die deze dag behandeld worden:

 • Hoe gebruik je jouw camera
 • Hoe maak je een mooie foto
 • Natuurfotografie
 • Straatfotografie
 • Details vinden en vastleggen
 • Leren kijken
 • Waar ga je staan als fotograaf, wat maakt je foto nog sterker

En natuurlijk alle onderwerpen die je zelf inbrengt.

Deze prachtige reis is voor de beginnende en ook voor de gevorderde fotograaf. Ik zorg dat je uitgebreid uitleg krijgt. Altijd in een vertrouwde omgeving.

Door de kleine groep kan ik het programma aanpassen op het niveau van iedere deelnemer. En altijd zorgen dat het rustig is. Techniek, camera-instellingen en beeldinhoud; het komt allemaal aan de orde

Ik heb een programma gemaakt dat duidelijk is geschreven. Dit gaat van heel eenvoudig tot heel pittig. Iedereen kan zo veel leren op zijn eigen niveau. En toch blijf ik je overal bij helpen om jou heerlijk op je gemak te laten voelen.

Enige ervaring met fotografie is nodig. Maar als je een beginneling bent, kun je zeker ook mee. Ik ga je heel snel dingen bijbrengen.

Je hebt een digitale camera nodig waarmee je de sluitertijd en diafragma kunt instellen

Een eigen laptop, want we gaan ook onze foto’s bekijken en selecteren.

Je regelt je eigen vervoer en de (reis) verzekeringen.

Ter plekke regel ik het vervoer.

Ik weet zeker dat je geïnspireerd raakt, dat je zelfverzekerder wordt over wat jouw camera allemaal kan en dat je anders gaat kijken naar foto`s. Je verbetert jezelf!

Je krijgt een naslagwerk mee met wat we besproken hebben deze 4 dagen. 

Dit worden gegarandeerd mooie leerzame en gezellige dagen !

 

Prijs € 748,= pp incl BTW
 
excl. garantiefondsbijdrage GGTO  van € 15,=
 • alle activiteiten zoals in het programma beschreven
 • inclusief alle entreebewijzen
 • persoonlijke fotobegeleiding door fotograaf Johan
 • hand-out 
 • accommodatie op basis van volpension
 • ontbijt, lunch en avondeten
 • alle  drank en versnaperingen
 • vervoer ter plaatse (vanaf Dohm-Lammerdorf)

Veilige en rustige omgeving met maximale aandacht omdat we een kleine groep zijn.

Er is geen minimum aantal deelnemers. De reis gaat gegarandeerd door.

Het wordt een gezellige reis met veel persoonlijke aandacht.

 • goede camera
 • een laptop
 • stevige wandelschoenen
 • Eerstvolgende reis is op 26 t/m 29 mei 2022
 • Je kunt je reis boeken onder  Contact. Daar kun je aangeven wat je graag wilt gaan doen
 • Vervoer naar Dohm-Lammersdorf
 • Een reisverzekering en annuleringsverzekering

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met mij op !