Kreta

De geschiedenis aan je voeten. Dat is Kreta. De natuur is wonderschoon. De mensen zijn niet alleen fotogeniek, maar ook zo verschrikkelijk aardig. Je ziet de weerbarstigheid in hun getekende gezicht. Daarnaast kun je het leven in de kleine dorpjes of in de haven van Rethymon vastleggen. Kreta is een verrassend mooi eiland.

Elke dag zal de zon je met haar glimlach verblijden. Daardoor kunnen we op verschillende manieren met licht gaan spelen: lange schaduwen en hard licht. Zo kom je meer te weten welke invloed licht in je foto heeft. Er is zoveel te zien is. Je kunt elke dag  dingen van voor de jaartelling vastleggen tot aan de hippe strandtent. Het leven wordt geleefd op Kreta.

Steile bergweggetjes, kleine steegjes en mooie witte stranden.

Tijdens deze reis ga je vijf dagen lekker fotograferen en genieten van het prachtige landschap. We gaan lekker ongedwongen Kreta ontdekken en de binnenlanden en de kust bezoeken. Havenstadjes, kastelen, oude kloosters, alles gaan we voor de lens krijgen. Hierbij word je begeleid door Johan, een gezellige en ervaren vakfotograaf én oude rot als reisleider.

De groep wordt bewust klein gehouden. Daardoor ben je verzekerd van voldoende aandacht en tips. Elke dag workshops en veel gezelligheid.

 

Je gaat een paar dagen struinen door de bergen, dwalen over spierwitte standen en genieten van het heerlijke zonlicht. We gaan daar uitgebreid fotograferen en ik loop bij jou in de buurt en kijk mee. Je gaat bewust leren kijken: welk lijnenspel gebruik je, hoe valt het licht, en wat kan iets zeggen in jouw foto. We bespreken elke dag alle foto’s uitgebreid. Plezier in het fotograferen staat voorop. Tegelijkertijd steek je veel op.

Reisprogramma

Rethymon

De burcht Fortezza is een mooie plek om de overblijfselen van een historisch verleden te bekijken en te fotograferen.

Tevens een schitterend uitzicht over de stad Rethymnon.

Moní Prèveli (Prevelikklooster): gebaseerd op de gevonden voorwerpen vermoedt men dat het klooster is ontstaan aan het einde van de zestiende, begin van de zeventiende eeuw. Tevens is bij de ingang van het klooster het jaartal 1701 op de put gegraveerd. Sommigen beweren dat het klooster is vernoemd naar een moordenaar uit het dorp Preveliána die in de zestiende eeuw zijn intrek nam in dit klooster. Het ligt echter meer voor de hand dat het klooster is vernoemd naar Akakios Prevelis die het klooster in 1670 heeft gerenoveerd. Het klooster is gebouwd boven op de berg en biedt een schitterend uitzicht over de zee en de omgeving.

De Grot van Sfentoni is een van de meest interessante grotten op Kreta is uitgebreid opgesierd met stalactieten en stalagmieten.

Mooie reis door de binnenlanden.

Wat ga je doen

De Basis 

We gaan dieper in op je kennis van fotografie. Je zult je op reis voelen, maar we gaan ook zeker bezig met het creëren van mooie plaatjes. Een heerlijke balans.
Heb je er net zoveel zin in als ik? Schrijf je dan nu in voor de fotocursus op Kreta.
We gaan op stap met een kleine groep. Zo kan het programma en de begeleiding aangepast worden aan het niveau van elke deelnemer. Je zult alle vrijheid voelen om bezig te gaan. Waar nodig zal ik met je meedenken.
We gaan samen bezig met de techniek, camera-instellingen en beeldinhoud. Alles komt aan de orde. Ik neem de tijd voor jou, je kunt mij alles vragen.

 

Wat ga je leren

Thema’s die deze reis behandeld worden:

 • Landschapsfotografie
 • Straatfotografie
 • Beeldvorming
 • Details vinden en vastleggen
 • Krachtig fotograferen
 • Natuurlijk licht vangen
 • Waar ga je staan als fotograaf, wat maakt je foto nog sterker

En natuurlijk alle onderwerpen die je zelf inbrengt.

Deze prachtige reis is voor de beginnende en de gevorderde fotograaf.

Wat is het einddoel

De lol in de fotografie zal nog verder verdiept worden. Als je terugkomt van deze heerlijke reis zal je vaker de deur uit te gaan om al die nieuw opgedane technieken toe te passen.
Je gaat met licht spelen, nadenken waar je het beste kunt gaan staan en hoe je het beeld gaat pakken. Je camera wordt een verlengstuk van jezelf.
Na deze dagen ga je anders naar fotografie kijken en maak je zeker mooiere en vooral spannendere foto`s.
Na afloop krijg je van mij een naslagwerk met wat we allemaal tijdens deze mooie reis hebben besproken.

 

Hoe te werk

Een veel voorkomend issue, als je wel de dingen ziet, maar dat niet zo op je foto terug herkent? Die kudde geiten stonden daar zo mooi tegen de berg aan…en ik heb een geit erop helemaal uit het verband getrokken. Ik ga je helpen om dat te doorbreken. Maar het kan ook zijn dat je niet zo goed weet hoe je camera werkt. En dat overkomt zelfs de ervaren fotograaf. Tegenwoordig is de camera voorzien met zoveel mogelijkheden. Je weet niet meer waar te beginnen. Ik ga je helpen om dat vertrouwd te maken.
Samen gaan we vooral veel doen. Want daar leer je het meeste van. Ik geef je praktische opdrachten en jij gaat vooral bezig met het vastleggen van wat je beleefd hebt. Alles gaat in stappen die bij jou passen.  Deze fotoreis is heel veelzijdig.
We bespreken elke dag elkaars werk. Dat gebeurt altijd zó dat je het leuk vindt om te laten zien wat je hebt gemaakt. Maar niks moet! Je leert ook veel van jouw mede-cursisten. Je zult merken dat je nooit iets raars doet. Je wordt juist geïnspireerd door datgene wat jij en je medereiziger laten zien.
Ik zal het programma aanpassen aan je wensen. Ik zorg voor de beste invulling. Zowel op gebied van fotografie als alles wat er op een reis te verwachten valt.
We gaan intensief fotograferen maar het worden vooral ook hele gezellige dagen.

Ik merk elke reis weer dat er zoveel verschillende persoonlijkheden meegaan. En met hoeveel plezier de deelnemers terugkijken naar de gemaakte reis. Het zijn beginners (ja die echt niks weten van de knopjes op hun camera) tot aan professionele fotografen. Dus je bent van harte welkom.
Een digitale camera. Waarmee je de sluitertijd en diafragma kunt instellen.

Wat heb je nodig

Een eigen laptop om foto`s te kunnen selecteren.
Eigen vervoer naar het vliegveld en (reis)verzekeringen.
In Kreta regel ik verder alles.

Opdrachten

Tijdens deze reis ga je vooral fotograferen. Dat doen we aan de hand van praktische opdrachten en een goede uitleg vooraf. Je wordt intensief begeleid, maar als je wilt kijk ik mee over jouw schouder.
Elke ochtend beginnen we met relevante theorie. Je krijgt daarna passende opdrachten. En dan heerlijk de buitenlucht in, op naar de zon. ’s Avonds gaan we de foto’s bespreken onder het genot van een hapje en heerlijke verse thee.
Feedback moet namelijk opbouwend en een feestje zijn.

Details & Prijs

Prijs: € 986, = op basis van eenpersoonskamer.
We overnachten in een luxe huis met alle gemakken voorzien.
Er gaan maximaal 4 cursisten mee!
Exclusief garantiefondsbijdrage entree en GGTO  van € 15,=

Inbegrepen

 • Alle activiteiten zoals in het programma beschreven
 • Persoonlijke fotobegeleiding door vakfotograaf Johan
 • Accommodatie op basis van volpension
 • Alle drank en versnaperingen
 • Vervoer op Kreta
 • Maximale aandacht omdat we een kleine groep zijn.
 • Het wordt een gezellige reis met veel fotoplezier.

Wat je mee kunt nemen

 • goede camera
 • een laptop
 • stevige wandelschoenen

Wanneer en hoe boeken
Eerst volgende reis is op 22 t/m 26 januari 2025
Je kunt de reis boeken onder Contact. Daar kun je aangeven wat je graag wilt gaan leren of doen.

Wat je zelf moet regelen

 • Vlucht
 • Fooien
 • Alle entreebewijzen
 • Een reisverzekering en annuleringsverzekering
 • Vervoer naar Schiphol

Leer van de professional
& ga veilig op reis

Sfeerimpressie Kreta

ervaringen

Wat cursisten zeggen over fotocursusoplocatie

Heel erg bedankt voor een geweldige dag en mooie foto's! Ik heb echt plezier gehad en zal absoluut in zijn om het te herhalen, misschien bij mooier weer buiten! Ik hou van ze! Mijn moeder en zus houden ook van de foto's en zeiden dat ik groeten moest sturen! Nogmaals dank
Over portretfoto’s Prachtige foto’s. zoals alleen Johan dat kan! Topfotograaf
Na een leuke fotoreis naar Hamburg zou ik graag met je mee gaan naar Schotland of Sardinië.
Wij wouden je bedanken voor gisteren voor een mooie leerzame workshop. Veel geleerd en mooie foto's gemaakt. En hopelijk tot gauw voor de volgende workshop. Bedankt Johan
Heel veel geleerd. Ik ben trots op mijn ontwikkeling. Trots op het resultaat. Want ik heb mezelf behoorlijk uitgedaagd en ben erg geïnspireerd geraakt en enthousiast geworden. Heerlijk om zoveel te leren, complimenten te krijgen en beter te worden.
Gister was weer een leuke, gezellige en leerzame dag.En een ontspannen dagje.
Dank voor je uitgebreide beoordeling en aanwijzingen, je hebt er de nodige tijd ingestopt. Zal de aandachtspunten ( proberen ) op te pakken. Wat ik positief vind is de aanpassingen die je hebt gemaakt, zo is er een zichtbaar resultaat. Ga er mee aan de slag.
Het was fantastisch en heel gezellig. Je had alles heel goed geregeld, met al het eten en drinken. En ook de huisvesting was heel goed.Ik vond ook het fotograferen heel leuk. Het was voor mij nieuw om architectuur te fotograferen, die stations en zo.Zie uit naar de volgende fotoreis.
Na een leuke fotoreis naar Hamburg zou ik graag met je mee gaan naar Schotland of Sardinië.
Wij wouden je bedanken voor gisteren voor een mooie leerzame workshop. Veel geleerd en mooie foto's gemaakt. En hopelijk tot gauw voor de volgende workshop. Bedankt Johan
Heel veel geleerd. Ik ben trots op mijn ontwikkeling. Trots op het resultaat. Want ik heb mezelf behoorlijk uitgedaagd en ben erg geïnspireerd geraakt en enthousiast geworden. Heerlijk om zoveel te leren, complimenten te krijgen en beter te worden.
Gister was weer een leuke, gezellige en leerzame dag.En een ontspannen dagje.
Dank voor je uitgebreide beoordeling en aanwijzingen, je hebt er de nodige tijd ingestopt. Zal de aandachtspunten ( proberen ) op te pakken. Wat ik positief vind is de aanpassingen die je hebt gemaakt, zo is er een zichtbaar resultaat. Ga er mee aan de slag.
Het was fantastisch en heel gezellig. Je had alles heel goed geregeld, met al het eten en drinken. En ook de huisvesting was heel goed.Ik vond ook het fotograferen heel leuk. Het was voor mij nieuw om architectuur te fotograferen, die stations en zo.Zie uit naar de volgende fotoreis.