Fotoreis Kreta
Landschappen en oudheid
fotograferen. 5 t/m 8 februari 2023

Steile bergweggetjes, kleine steegjes en mooie witte stranden.

Tijdens deze reis ga je vijf dagen lekker fotograferen en genieten van het prachtige landschap. Lekker ongedwongen gaan we Kreta ontdekken. De binnenlanden en de kust gaan we bezoeken. Havenstadjes, kastelen, oude kloosters, alles gaan we voor de lens krijgen. Hierbij word je begeleid door Johan, een gezellige en ervaren vakfotograaf én oude rot als reisleider.

Omdat de groep bewust klein wordt gehouden, ben je verzekerd van voldoende aandacht en tips. En elke dag workshops en veel gezelligheid.

Je gaat een paar dagen struinen door de bergen, dwalen over spierwitte standen en genieten van het heerlijke zonlicht. We gaan daar uitgebreid fotograferen en ik loop bij jou in de buurt en kijk mee. Bewust leren kijken. Welk lijnenspel gebruik je, hoe valt het licht, en wat kan iets zeggen in jouw foto. Elke dag gaan we uitgebreid alle foto's bespreken. Plezier in het fotograferen staat voorop. Tegelijkertijd steek je veel op.

Al mijn reizen zijn klimaat neutraal

Meer weten of meteen boeken?

Neem contact met me op !

Algemene informatie

De geschiedenis aan je voeten. Dat is Kreta. De natuur is wonderschoon, de mensen niet alleen fotogeniek, ze zijn ook zo verschrikkelijk aardig. Je ziet de weerbarstigheid in hun getekende gezicht. Daarnaast kun je het leven vastleggen in de kleine dorpjes of in de haven van Rethymon. Kreta is een verrassend mooi eiland.

Elke dag zal de zon je met haar glimlach verblijden. Daardoor kunnen we op verschillende manieren met licht gaan spelen. Lange schaduwen en hard licht om zo meer te weten te komen wat licht in je foto voor invloed heeft. Omdat er zoveel te zien is, kun je elke dag van voor de jaartelling dingen vastleggen tot aan de hippe strandtent. Het leven wordt geleefd op Kreta.

We gaan vier dagen intensief bezig met fotografie, elke dag workshops. Omdat we altijd met een kleine groep (max 3 cursisten) zijn, krijg je intensieve begeleiding van mij/Johan. Ik ga met jullie mee als professionele fotograaf. Ben zeer ervaren en kan goed uitleggen. Ik maak altijd een mix van techniek en compositie, van theorie en praktijk, van foto’s kijken en maken. Zo ontwikkel je jezelf het beste in de fotografie. Je zult zien dat de fotoreis  meer persoonlijke coaching wordt dan een foto-cursus.

Tot slot, ik hou enorm van gezelligheid; oud-cursisten geven vaak aan dat ze dit in mij waarderen. Het is natuurlijk ook vakantie!

Lesprogramma

Rethymon

De burcht Fortezza is een mooie plek om de overblijfselen van een historisch verleden te bekijken en te fotograferen.

Tevens een schitterend uitzicht over de stad Rethymnon.

Moní Prèveli (Prevelikklooster)  Gebaseerd op de gevonden voorwerpen vermoedt men dat het klooster is ontstaan aan het einde van de zestiende, begin van de zeventiende eeuw. Tevens is bij de ingang van het klooster het jaartal 1701 op de put gegraveerd. Sommige beweren dat het klooster is vernoemd naar een moordenaar uit het dorp Preveliána, die in de zestiende eeuw zijn intrek nam in dit klooster. Het ligt echter meer voor de hand dat het klooster is vernoemd naar Akakios Prevelis die het klooster in 1670 heeft gerenoveerd. Het klooster is gebouwd boven op de berg en heeft een schitterend uitzicht over de zee en de omgeving.

Grot van Sfentoni is een van de meest interessante grotten op Kreta. In de Grot van Sfentoni is uitgebreid opgesierd met stalactieten en stalagmieten.

Mooie reis door de binnenlanden.

Wat ga je doen

We gaan dieper in op je kennis van fotografie. Je zal je op reis voelen, maar zeker gaan we bezig met het creëren van mooie plaatjes. Heerlijk balans.
Heb je er net zoveel zin in als ik? Schrijf je dan nu in voor de fotocursus voor Kreta.
We gaan op stap met een kleine groep. Zo kan het programma en de begeleiding aangepast worden aan het niveau van elke deelnemer. Je zal alle vrijheid voelen om bezig te gaan en waar nodig zal ik met je meedenken.
Samen gaan we bezig met de techniek, camera-instellingen en beeldinhoud. Alles komt aan de orde. Ik neem de tijd voor jou, je kan mij alles vragen.

Thema’s die deze dag behandeld worden:

 • Landschapsfotografie
 • Straatfotografie
 • Beeldvorming
 • Details vinden en vastleggen
 • Krachtig fotograferen
 • Natuurlijk licht vangen
 • Waar ga je staan als fotograaf, wat maakt je foto nog sterker

En natuurlijk alle onderwerpen die je zelf inbrengt.

Deze prachtige reis is voor de beginnende en de gevorderde fotograaf.

De lol in de fotografie zal nog verder verdiept worden. Als je terugkomt van deze heerlijke reis zal je vaker de deur uit te gaan om al die nieuw opgedane technieken toe te passen.
Je gaat meer met licht spelen, waar kan je het beste staan, hoe ga je het beeld pakken. Je camera wordt een verlengstuk van jezelf.
Na deze dagen ga je anders naar fotografie kijken en je maakt zeker mooiere en vooral spannendere foto`s.
Na afloop krijg je van mij een naslagwerk met wat we allemaal hebben besproken tijdens deze mooie reis.

Een veel voorkomend issue, als je wel de dingen ziet, maar dat niet zo op je foto terug herkent? Die kudde geiten stonden daar zo mooi tegen de berg aan…en ik heb een geit erop helemaal uit het verband getrokken. Ik ga je helpen om dat te doorbreken. Maar het kan ook zijn dat je niet zo goed weet hoe je camera werkt. En dat overkomt zelfs de ervaren fotograaf. Tegenwoordig is de camera voorzien met zoveel mogelijkheden. Je weet niet meer waar te beginnen. Ik ga je helpen om dat vertrouwd te maken.
Samen gaan we vooral veel doen. Want daar leer je het meeste van. Door praktische opdrachten te geven, ga je vooral bezig met wat je beleefd hebt om vast te leggen. Alles gaat in stappen die bij jou passen. Het is heel veelzijdig deze fotoreis.
Elke dag bespreken we elkaars werk. Dat gebeurt altijd zo dat je het leuk vindt om te laten zien wat je gemaakt hebt. Maar niks moet! Je leert ook veel van jou mede-cursisten. Je zal merken dat je nooit iets raars doet, maar juist geïnspireerd wordt door datgene wat jij en je medereiziger laten zien.
Ik zal het programma aanpassen aan je wensen. Ik zorg voor de beste invulling. Zoveel in fotografie als alles wat er op een reis te verwachten valt.
We gaan intensief fotograferen maar het worden vooral hele gezellige dagen.

Elke reis merk ik dat er zoveel verschillende persoonlijkheden meegaan. En met hoeveel plezier ze terugkijken naar de gemaakte reis. Het zijn beginners (ja die echt niks weten van hun knopjes op hun camera) tot aan professionele fotografen. Dus je bent van harte welkom.
Een digitale camera. Waarmee je de sluitertijd en diafragma kunt instellen.
Een eigen laptop om foto`s te kunnen selecteren.
Eigen vervoer naar het vliegveld en (reis)verzekeringen.
In Kreta regel ik verder alles.

Tijdens deze reis ga je vooral fotograferen. Dat doen we aan de hand van praktische opdrachten en vooraf een goede uitleg. Je wordt intensief begeleid, maar als je wilt kijk ik mee over jouw schouder.
Elke ochtend beginnen we met relevante theorie. Je krijgt daarna passende opdrachten. En dan heerlijk de buitenlucht in, op naar de zon. ’s Avonds gaan we de foto’s bespreken onder het genot van een hapje en heerlijke verse thee.
Feedback moet namelijk opbouwend en een feestje zijn.

Prijs: € 1.240, = op basis van eenpersoonskamer.
We overnachten in een luxehuis met alle gemakken voorzien.
Er gaan maximaal 4 cursisten mee!
 
excl. garantiefondsbijdrage GGTO  van € 15,=
 • Alle activiteiten zoals in het programma beschreven
 • Inclusief alle entreebewijzen
 • Persoonlijke fotobegeleiding door vakfotograaf Johan
 • Accommodatie op basis van volpension
 • Alle drank en versnaperingen (behalve eerste en laatste dag)
 • Vervoer op Kreta

Maximale aandacht omdat we een kleine groep zijn.

Het wordt een gezellige reis met veel fotoplezier.

 • Goede camera
 • Een laptop
 • Goede wandelschoenen
 • Eerstvolgende reis is op 5 t/m 9 februari 2023
 • Je kunt de reis boeken onder  Contact. Daar kun je aangeven wat je graag wilt gaan leren of doen.
 • Fooien.
 • Een reisverzekering en annuleringsverzekering
 • Vervoer in Nederland

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met mij op !