Genieten van zee en rust


14 t/m 21 mei 2022.

Fotograferen in het

idyllische eiland Sardinië

Sardinië : het helderste zeewater wat je in Europa kunt vinden, tot de ongerepte natuurgebieden; van de heerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken, tot de eeuwenoude bezienswaardigheden.

Samen met je camera in een kleine groep en veel gezelligheid!

Al mijn reizen zijn klimaat neutraal

Door het prachtige landschap van Sardinië ga je deze fotoreis vol genieten van de fotografie. 

De groep is 3 reizigers groot, zo weet je zeker dat je voldoende aandacht krijgt.

Ik werk deze reis samen met op het eiland geboren Martine, schrijfster van het Sardinië reisboek

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met me op !

In het noorden en oosten van Sardinië gaan we trekkend het landschap ontdekken. We overnachten in woningen die in de ongerepte natuur liggen. Van daaruit kun je al de prachtigste landschapsfoto’s maken.

Reisprogramma

Sardinië: het helderste zeewater wat je in Europa kunt vinden, tot de ongerepte natuurgebieden; van de heerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken, tot de eeuwenoude bezienswaardigheden.

Hier gaan we fotograferen! Dit prachtige eiland met glooiende landschappen, idyllische Italiaanse dorpjes en adembenemende baaien.

We gaan fotograferen aan zee, bij de mooie baaien. Overdag en `s avonds natuurlijk, de mooie ondergaande zon. Ook trekken we de bergen in voor een mooie waterval. Heel veel mogelijkheden op dit mooie eiland.

Onderweg naar het noorden bezoeken we eerst een mooie kerk in een slaperig dorpje. Santa Maria del Regno in Ardara. Daarna rijden we naar Basilica di Saccargia.Een prachtige basiliek uit de 12 e eeuw. Iets groter formaat. Maar beide geweldig om vast te leggen.

In de buurt van Aggius ligt een fotogeniek parkje, Parco Santa Degna. Hier gaan we mooie foto`s maken.

Aan de kust zijn echt mooie baaien. We gaan hier zeker de zonsondergang fotograferen. Een mooie plek is Palmadula.

Alghero met zijn oude stadcentrum waarvan sommige delen al uit de middeleeuwen komen gaan we bekijken. In het centrum zijn tal van nauwe straatjes en steegjes en een mooie kathedraal.

In het puntje van Sardinië ligt La Pelosa Beach, een van de meest foto perfecte stranden in heel Europa. Met ondiep, kristalhelder azuurblauw water. In het water staat op een privé eiland de La Pelosa Toren.

Wat ga je doen

Je leert om beter te fotograferen in deze inspirerende omgeving.
Op reis gaan we met een kleine groepje, niet meer dan met 3 personen. Zo kan het programma en de begeleiding volledig aangepast worden aan jouw niveau.
Veel aandacht gaan we besteden aan techniek, compositie, camera-instellingen en beeldinhoud. Van alles komt aan de orde. Je krijgt alle tijd en je kunt mij alles vragen.

Je gaat terugkijken naar een heerlijke ontspannen reis waarin je veel mooie onderwerpen je eigen hebt gemaakt. Nieuwe technieken, meer beheersing van compositieleer, het leren zien en overbrengen naar jouw beeld.
Jouw camera wordt nu veel meer jouw gereedschap. Je begrijpt veel beter wat je allemaal er mee kan. Hoe je deze onder elke omstandigheid naar je hand kan zetten.
Je zal na deze fijne fotoweek anders naar fotografie kijken. Je gaat echt mooiere en aansprekende foto`s maken.
Het mooie landschap, het oude straatje, uitgestrekte witte standen: jouw familie gaat meesmullen.
Het naslagwerk krijg je na deze week mee met datgene wat we allemaal besproken hebben.

In deze week gaan we prachtige locaties bezoeken. Je gaat verschillende facetten van de fotografie behandelen. Zo gaan we bezig met landschapsfotografie, eigenheid, camerabeheersing en alles wat jij graag meer over wilt weten.

Ik ga op sommige punten (in begrijpelijke taal) uitgebreid in op de stof. De andere keer zal je merken dat we zeer praktisch en uitvoerend te werk gaan. Het is altijd toegankelijk voor iedereen. Ik vraag ook altijd feedback of de stof duidelijk is of dat we ergens nog dieper in moet gaan. Of herhaling van de stof als het niet duidelijk is.

We gaan met een kleine groepje op pad. Ik pas het programma en de begeleiding volledig aan op het niveau van jou.

De 1 heeft meer interesse in de cameratechniek, de ander wil misschien meer weten hoe je een goede landschapsfoto maakt. Alles laten we aan bod komen. Ongeacht jouw niveau. Dat maakt het ook zo’n veelzijdig fotoreis.

Weet je dat je ook veel leert van je mede fotoreiziger. Elke dag gaan we foto’s bespreken voor wie wil. Sommige pakken `s avonds liever een boek of wijntje op terras.

Het dagprogramma wordt aangepast aan jouw wensen. Ook in de week zelf. Ik zorg voor de meest aansluitende workshops tijdens de reis.

We gaan heel veel fotograferen. Elke dag gaan we op pad, naar de meest idyllische plekjes. En toch is het vooral gezellig. Je zal merken dat je echt een vakantiegevoel zult hebben.

Je hebt een beetje ervaring met fotografie. Ook als je een ervaren fotograaf bent, is dit een zeer geschikte reis. Ik maak mijn lesmateriaal toegankelijk voor iedereen.
Een digitale camera waarmee je de diafragma en sluitertijd in kunt stellen.
Zo mogelijk je eigen laptop. Om foto`s te kunnen selecteren.
Eigen vervoer in Nederland en (reis)verzekeringen.
Overig vervoer regel ik.

Je gaat tijdens deze fotoreis veel bezig met fotografie. Ik ga je intensief begeleiden en je kunt dan ook alles aan mijn vragen. Wanneer je dat fijn vindt kijk ik mee over je schouder. Je zal merken dat ik dat altijd doe op een prettige manier.
Elke ochtend gaan we beginnen met aansluitende theorie. Ik wissel veel stof af met praktische zaken. Zo blijft alles goed bij je en zul je het goed kunnen onthouden. Mijn jarenlange ervaring als docent is daarin een fijne aanvulling.
Daarna gaan we op stap. De ene keer met de auto, de andere keer te voet.
Ik merk dat de meeste reizigers het prettig vinden om met opdrachten te werken. Als je het fijn vindt ga je daar mee aan de slag. Heb je zin om lekker je gang te gaan, helemaal goed. Je bent zo vrij als een vogel. Het is helemaal jouw feest.
’s Avonds gaan we een selectie van de foto`s bespreken. Altijd heerlijk in de ondergaande zon onder het genot van een hapje en drankje.
Feedback zal zo een feestje zijn.

Reisdetail & Prijs

Prijs: € 1.955, op basis van een eenpersoonskamer. Er gaan maximaal 3 cursisten mee!

Inclusief alle kosten, dus eten en drinken zijn inbegrepen. Maar ook alle entree

en alle andere gemaakte kosten

Je krijgt op maat gemaakte lessen! En er gaat een ervaren fotograaf en reisleider met je mee

We overnachten in een prachtige woning. 

 • Alle activiteiten zoals in het programma beschreven
 • Inclusief alle entreebewijzen
 • Persoonlijke fotobegeleiding door vakfotograaf Johan
 • Accommodatie op basis van volpension
 • Alle drank en versnaperingen
 • Vervoer ter plaatse (Sardinië)

Maximale aandacht omdat we een kleine groep zijn.

Er is geen minimum aantal deelnemers. De reis gaat gegarandeerd door.

Het wordt een gezellige reis met veel persoonlijke aandacht.

 • goede camera
 • een laptop
 • goede wandelschoenen
 • Vervoer naar/van het vliegveld in NL
 • Een reisverzekering

Beleef het mee

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met me op !