Elke workshop wordt op maat gemaakt. Een voordeel van mijn workshops is dat ik met kleine groepen werk dan weet je zeker dat je de volle aandacht krijgt.

Je gaat bezig met onder andere detailfotografie van onder andere kunst en natuur en landschappen goed in beeld zetten. Instellen van je camera bij elk weertype. Ook zal er veel aandacht zijn voor compositie: hoe maak je nu die WAUW-foto.
Het programma pas ik aan op het niveau van elke deelnemer. Op al je vragen krijg je antwoord.  
De hele dag word je intensief begeleid door mij, de vakfotograaf Johan van der Klaauw.

Al mijn activiteiten zijn klimaat neutraal

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met me op !

Proef de sfeer

Fotocursussen met persoonlijke aandacht

 

De Basis

 

Het bijzondere landschap van Schokland. Bomen, uitgestrekt landschap, bijzondere flora en fauna. Heerlijk wandelend gaan we bezig met dit alles vast te leggen. Maar ook bij het museum gaan we bezig met het fotograferen van kunst. Deze is altijd bijzonder en je zal merken dat het een prettige uitdaging is om daar mee bezig te zijn.

Van tevoren krijg je van mij een vragenlijst waarin je kan aangeven wat je graag wilt doen die dag. Waar loop je telkens tegenaan, welke instellingen moet ik gebruiken. Ik zal dit verwerken in het lesprogramma.

We ontmoeten elkaar in het café van het museum. Daar bespreken we wat we die dag gaan doen. Je zal merken dat ik de stof praktisch uitleg en dat we dat samen in de praktijk gaan brengen. Zo leer je het snelst en zal je enthousiasme voor de fotografie alleen maar meer aangewakkerd worden.

We gaan al wat foto’s maken om alle kennis goed in de vingers te krijgen.

We beginnen met wat theorie. Dan gaan we rondom het terrein dit in de praktijk brengen. Na ongeveer twee uurtjes gaan we lunchen. Daarna nog een stukje over fotografische inhoud en nog wat punten waar we deze ochtend tegenaan gelopen zijn.  Daarna gaan we het UNESCO-landschap fotografisch benaderen.  Hoe kun je kijken, hoe stel je het beste je camera in.  Ik ga dan met je mee kijken en uitleggen hoe dat ook op een andere manier kan.

Ik weet zeker dat je anders gaat fotograferen dan voorheen. Je let op andere dingen maar je zult ook meer met de instellingen van je camera doen.

 

Na afloop van de workshop kun je mij ook een foto mailen.

Op die foto geef ik dan feedback en benoem wat aandachtspunten voor een volgende keer.

Ik hoop je, op een hele plezierige wijze, zo een stapje vooruit te helpen.

Op weg om voortaan mooiere, maar vooral spannender foto’s te maken.

Ik heb er nu al zin in! En jij?

Klik hierboven voor meer informatie

Eerst bekijken we of jouw camera ingesteld staat zoals jij dat graag zou willen zien. Verder vertel ik je nog wat handige dingen die je van pas kunnen komen.
Daarna gaan we de camera uittesten. En waar nodig er nog verder op in gaan. Ook als we onderweg zijn.
We fotograferen in en rondom het museum van Schokland. We gaan ook heerlijk wandelen langs prachtige paden en door schilderachtige boslaantjes. Prachtige beelden kun je daar maken. Je gaat echt je hart op halen als fotograaf.
Moeilijk? Misschien. Maar ik ga je helpen waar je dat wenst. Je zal niets aan me merken maar als er al een rimpel op je voorhoofd verschijnt sta ik je bij. Samen maken we er iets moois van.
Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde fotograaf.

In dit prachtige landschap kun je veel fototechnische variaties toepassen. In het museum kun je bijvoorbeeld portretfoto’s maken van beelden. In het uitgestrekte landschap eromheen kun je alles doen: macro, veraf blikken vastleggen, spannende doorkijkjes maken en nog veel meer.

Thema’s die deze dag behandeld worden:

 • Landschappen mooi in beeld brengen
 • Beeldvorming naar je eigen hand zetten
 • Licht vangen (natuurlijk en waar nodig flits)
 • Waar ga je staan als fotograaf, wat maakt je foto nog sterker
 • Scherpte diepte reguleren (voor de gevorderde cursist)

En natuurlijk alle onderwerpen die je zelf inbrengt.

Deze workshop is voor de beginnende en de gevorderde fotograaf

Kosten van de workshop zijn € 98,= incl lunch, koffie en thee

We beginnen om 10.15 uur, en proberen om 15.30 uur te stoppen. Daarna is er dan nog altijd tijd om even gezellig op een terras even na te praten.

 • Alle activiteiten zoals in het programma beschreven
 • Inclusief alle entreebewijzen
 • Persoonlijke coaching door de ervaren vakfotograaf Johan
 • Hand-out 
 • De lunch 
 • Een camera
 • Als je hebt een flitser
 • Zo nodig een statief
 • Vervoer naar Schokland

Klik hierboven voor meer informatie

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met mij op !